Британският крал Чарлз III е диагностициран с рак и ще се оттегли

...
Британският крал Чарлз III е диагностициран с рак и ще се оттегли
Коментари Харесай

Ето кой поема кралските задължения на Чарлз III

Британският крал Чарлз III е диагностициран с рак и ще се отдръпна от обществените си отговорности, до момента в който се подложи на лекуване, заяви Бъкингамският замък в понеделник вечер.

Направените проби разкриват " форма на рак “, се споделя в изказване на двореца. Кралски източник декларира, че откритата форма на рак не е рак на простатата, само че не прецизира повече.

" Днес Негово Величество стартира серия от постоянни лекувания, през което време лекарите го съветват да отсрочи обществените си отговорности “, оповестяват от двореца.  " През този интервал Негово Величество ще продължи да прави държавни каузи и публични документи, както нормално ", се добавя в известието.

В краят на януари Кралят прекара три нощи в частна лондонската болница за си процедура обвързвана с уголемена простата. След като беше изписана от двореца обявиха, че той се чуства добре.

КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЧАРЛЗ III

Чарлс III беше забелязан за първи път след лекуването си в неделя, като изглеждаше в положително въодушевление, до момента в който махаше на обществеността на път за утринната църковна работа в Сандрингам, Норфолк. Съпругата му, кралица Камила, го придружаваше.

Кралския източник добави, че кралят се е върнал от Сандрингам в понеделник сутринта, с цел да стартира амбулаторно лекуване в Лондон.

В формалното изказване от Бъкингамския замък се оповестява, че Кралят изрича признателност към медицинския екип за бързата им интервенция, която става допустима с помощта на последния му болничен престой. Той е позитивно надъхан към лекуването си и с неспокойствие чака допустимо най-скоро да се върне към пълноценна социална активност.

" Негово величество реши да показа диагнозата си, с цел да предотврати спекулации и с вярата, че това може да подкрепи публичното схващане за всички тези по света, които са наранени от рак “, приключва изказването на двореца.

Все още не е известно по какъв начин е открит ракът, до момента в който кралят се е лекувал от уголемена простата. Според медицински анализатори, при постъпването на пациенти в болница постоянно се правят разнообразни проучвания, които биха могли да открият други здравословни проблеми. Изглежда, по време на рутинните проучвания, свързани с уголеманата му простата е открито нещо неправилно, което води до откриването на раковия развой в тялото на Краля.

Принц Уилям, идващият в линията на заместничество на трона, ще се върне към обществените си отговорности по-късно тази седмица, откакто беше в отпуск, с цел да поддържа брачната половинка си в личното ѝ възобновяване след коремна интервенция, заяви дворецът Кенсингтън в изказване за медиите по-рано в понеделник. Според източник, непосредствен до принца на Уелс, Уилям е в постоянен контакт с татко си.

Принц Хари е разговарял с Краля за диагнозата и през идващите дни ще замине за Обединеното кралство, с цел да се види с татко си, оповестиха от офиса на херцога и херцогинята на Съсекс.

Британските политически водачи реагираха бързо на новината. Министър-председателят на Обединеното кралство, Риши Сунак, написа в обществените мрежи, че  " пожелава на Негово Величество цялостно и бързо възобновяване “. " Не се колебая, че той ще се върне към цялостната си мощ за нула време и знам, че цялата страна му желае бързо възобновяване “, се споделя в изказването на Сунак.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също е угрижен от новината и съобщи, че е угрижен за Негово Величество и чака скоро да беседва с него.

Лидерите на страните от Британската общественост като Канада и Австралия, както и френският президент Еманюел Макрон, също показаха поддръжката си за положението му.

" Пожелавам на Негово Величество крал Чарлз III скорошно възобновяване. Мислите ни са с английския народ “, написа Макрон в обществената мрежа X (Туитър).

КОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ЧАРЛЗ III

Като цяло Чарлз III се е радва на положително здраве и е прочут с това, че обича дългите разходки в провинцията.Той боледува от Ковид два пъти, през 2020 и 2022 година, само че всякога се възвръща навреме.

Ако кралят се разболее дотолкоз, че не може краткотрайно да извършва всички свои отговорности, той ще делегира някои от тях на двама или повече държавни съветници.

Настоящите държавни съветници са Камила, Уилям, Хари, принцеса Анна, принц Едуард, принц Андрю и принцеса Беатрис.

Ако кралят стане изцяло некадърен да извършва конституционните си отговорности до степен, в която страната към този момент не може да действа вярно, пълномощията му могат да бъдат отнети и поети от регент. Според закона от 1937 година това ще бъде идващият по ред за трона, който е принц Уилям, прецизира Ladyzone.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР